pageheader_vind_adviseur
Laat je adviseren over een hypotheek die bij je past.

Kosten hypotheekadvies

De kosten voor een hypotheekadvies verschillen per adviseur. Zij werken op basis van een uurtarief of een vast bedrag. Vraag dit na voordat je op gesprek gaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kijk ook in het dienstverleningsdocument. Hierin staan zijn werkzaamheden en de gemiddelde kosten daarvan. Dit document staat meestal op zijn website. Je adviseur is verplicht om je dit document te geven voordat hij advies uitbrengt. Ter voorbereiding kun je dus al iets lezen over wat de adviseur voor jou kan doen.

Advieskosten hypotheek

Qua advieskosten hypotheek kun je gemiddeld gezien rekenen op zo’n 15 tot 30 adviesuren, afhankelijk van de complexiteit. Dat is inclusief het afsluiten van je hypotheek. Een oriënterend gesprek is in veel gevallen kosteloos, maar check dit altijd even.

Let op! Als het gaat om een wijziging van je lopende hypotheek, kunnen er ook kosten gerekend worden.

Bemiddelingskosten hypotheek

De bemiddelingskosten hypotheek betaal je rechtstreeks aan de adviseur. Belangrijk om te weten: een adviseur ontvangt van Obvion geen enkele vergoeding voor een adviesdienst aan jou.

Tegemoetkoming advieskosten bij problemen

Ben je klant van Obvion en heb/voorzie je een betalingsachterstand? Dan kun je misschien wel in aanmerking komen voor een vergoeding van de advieskosten.

Adviseurs vergelijken?

Je kunt adviseurs met elkaar vergelijken op basis van hun dienstverleningsdocument. Dat kan op de website van de AFM.

Adviseur zoeken?

Bij Obvion werken we uitsluitend met onafhankelijke adviseurs. Vul hieronder je postcode of woonplaats in en dan krijg je direct een selectie van adviseurs in jouw buurt. Je ziet ook meteen hoe anderen de betreffende adviseurs beoordelen.

Zoek adviseur