Afbeelding-financien-en-hypotheek

Wijzigt je situatie?

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Vergoeding advieskosten bij betalingsachterstand hypotheek

Obvion Hypotheken helpt ook als het even tegenzit. Wij bieden op verschillende manieren hulp aan klanten die hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Denk aan betalingsregelingen, het inschakelen van een Budgetplanner en Tijdelijke Verhuur en de Job Coach. Nieuw is een vergoeding van advieskosten bij betalingsachterstand van je hypotheek.

Tegemoetkoming kosten financieel advies bij betalingsachterstand

Ben je klant bij Obvion en heb je een betalingsachterstand? Of verwacht je dat er op korte termijn een betalingsachterstand ontstaat? Dan kunnen wij besluiten de kosten van een adviesgesprek te vergoeden aan de adviseur.

Waar houdt Obvion rekening mee bij de beoordeling?

Obvion houdt bij de beoordeling rekening met de volgende zaken:

  • Wat is jouw persoonlijke situatie?
  • Welke oplossingen kunnen je helpen?
  • Ben je zelf in staat de rekening te betalen?
  • Is de adviseur eerder al betaald voor advies tijdens de looptijd van de hypotheek? Denk aan eerder betaalde provisie of een lopend abonnement.

Wat wordt er vergoed?

Obvion vergoedt de advies- en bemiddelkosten van de adviseur. Door het voorafgaande overleg tussen adviseur en Obvion is er al vaak zicht op de kosten. De adviseur stuurt de factuur met de conclusie van het advies naar Obvion. Obvion vergoedt de kosten rechtstreeks aan de adviseur. De adviseur informeert je over de advieskosten en brengt je geen (extra) kosten in rekening.

Wie kan in aanmerking komen voor een vergoeding van advieskosten?

Dat zijn de klanten van Obvion die een betalingsachterstand op de hypotheek hebben of voorzien dat er een betalingsachterstand ontstaat. Van een voorzienbare betalingsachterstand is sprake als je te maken hebt met een langdurige en relatief grote daling van inkomsten. Denk bijvoorbeeld aan werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of het overlijden van de partner. Je kunt dit niet opvangen door bijvoorbeeld eigen spaargeld. Gevolg is dat je snel, denk bijvoorbeeld aan een half jaar, de hypotheek niet meer kunt betalen.

Samen met de adviseur stelt Obvion vast of een advies je kan helpen een oplossing te zoeken voor jouw situatie. Wij beoordelen tegelijkertijd of wij de advieskosten voor je vergoeden.

Aan wie leg je jouw (te verwachten) betalingsprobleem voor?

Je kunt rechtstreeks naar je adviseur gaan. De adviseur neemt dan contact op met Obvion. Obvion kijkt of het advies in aanmerking komt voor de vergoeding.

Neem je direct contact op met Obvion? Dan bespreken wij met jou de mogelijkheden om hulp te bieden. Samen met de adviseur stelt Obvion vast of een advies je kan helpen een oplossing te vinden voor jouw situatie. Dan beoordelen wij ook meteen of het advies door ons wordt vergoed.

Meer vragen over een vergoeding van advieskosten bij betalingsachterstand hypotheek?

Voor meer informatie kun je terecht bij je adviseur. Of je belt met Obvion via 088 1470 227.