Afbeelding-hypotheekvormen-obvion

Je huis verkopen?

Dan komt er veel op je af. Mis deze tips niet!

Restschuld meefinancieren

Verhuizen met een restschuld, kan dat? Je restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek kan een optie zijn. Als je de restschuld meefinanciert, hoef je deze niet in een keer terug te betalen. Je betaalt de restschuld in maandelijkse termijnen terug. Dat kan bij Obvion. We leggen je uit welke regels hiervoor gelden.

Restschuld meefinancieren

Als bestaande klant van Obvion kun je de restschuld meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Heb je nu een hypotheek bij een andere geldverstrekker en sluit je voor je nieuwe huis een hypotheek bij ons af? Ook dan kun je de restschuld bij ons financieren.

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het meefinancieren van restschuld:

 • Je hebt voldoende inkomen om extra te kunnen lenen
 • Je kunt de restschuld meefinancieren tot 110% van de marktwaarde van je nieuwe huis
 • Je lost de extra lening zo snel mogelijk af, uiterlijk binnen 15 jaar. Voor de extra lening geldt een annuïtaire of lineaire terugbetaling

NHG restschuld

Heb je een hypotheek met NHG? Dan kun je de restschuld onder voorwaarden meefinancieren in je nieuwe hypotheek. Lees de richtlijnen van NHG.

Is restschuld aftrekbaar?

Per 1 januari 2018 is de renteaftrek voor financiering van de restschuld hypotheek vervallen.

  Restschuld hypotheek voorkomen

  Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt ook als je een restschuld op je hypotheek hebt. Je kunt bijvoorbeeld extra terugbetalen op je hypotheek. Heb je nu een aflossingsvrije hypotheek? Vraag dan eens aan je adviseur of het een idee is om je hypotheekvorm te wijzigen naar bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek. Zo betaal je toch elke maand iets van je hypotheek terug.

  Restschuld hypotheek? Vraag advies

  Ook als je een restschuld hypotheek hebt, zijn er mogelijkheden als je in de toekomst wilt verhuizen. Wat past het beste bij jou? Laat je hierover adviseren door een onafhankelijk adviseur. Vind een adviseur bij jou in de buurt door hieronder je postcode in te vullen.

  Zoek adviseur

  Anderen lazen ook