Flexwerker?

Flexwerker?

Ook met een tijdelijk contract een hypotheek op zak

Hypotheek voor flexwerker: de perspectiefverklaring

Met de perspectiefverklaring kunnen uitzendkrachten van meerdere uitzendorganisaties eerder in aanmerking komen voor een hypotheek. Zo komt dat droomhuis weer een stapje dichterbij! Lees hieronder alles over de perspectiefverklaring.

Wat houdt de perspectiefverklaring in?

Met een perspectiefverklaring vergroot je als flexwerker de kans om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Hoe dan?

  • Een perspectiefverklaring kijkt niet alleen naar het huidige inkomen van flexwerkers (zoals een werkgeversverklaring of intentieverklaring wel doen), maar ook naar het arbeidsperspectief.
  • Zo worden je opleiding, werkervaring, functie en de arbeidsmarktsituatie onder de loep genomen om na te gaan of je ook in de toekomst inkomen kunt genereren op hetzelfde niveau als jouw huidige inkomen.
  • Je huidige inkomen telt mee alsof je een vast dienstverband hebt.

Perspectiefverklaring, voor wie bedoeld?

Al heel wat uitzendkrachten gingen je voor en vroegen een hypotheek aan met de perspectiefverklaring. Jij kunt er ook voor in aanmerking komen als:

  • je minimaal één jaar beoordeelbare werkervaring hebt én in dienst bent bij het uitzendbureau.
  • het uitzendbureau verwacht dat je in staat bent om in de toekomst tenminste hetzelfde inkomen te behouden.
  • het uitzendbureau is gecertificeerd door de Stichting Perspectiefverklaring. Dit kun je checken in het register van deze stichting.

Hoe krijg je de perspectiefverklaring?

Je kunt de perspectiefverklaring bij je intercedent van het uitzendbureau aanvragen als je aan de voorwaarden voldoet (zie hierboven 'Perspectiefverklaring, voor wie bedoeld'). Onderdeel van de perspectiefverklaring is een dossiercheck en een persoonlijk gesprek met een intercedent.

Let op: de perspectiefverklaring is zes maanden geldig. Vraag de perspectiefverklaring dus aan als je echt plannen hebt om een eigen huis te kopen.

Afbeelding-zoek-adviseur

Perspectiefverklaring gekregen?
Ga voor advies!

Met de perspectiefverklaring op zak, ga je naar een onafhankelijk adviseur. Die helpt je bij het zoeken naar een geschikte hypotheek en regelt de aanvraag voor je.

Zoek een adviseur in de buurt

Waarom als flexwerker een hypotheek bij Obvion?

Of je nu een hypotheek afsluit met perspectiefverklaring of met een vast dienstverband. Iedereen krijgt bij ons dezelfde services, zoals:

Anderen bekeken ook