afbeelding-hypotheek-kiezen-pageheader

Hypotheek kiezen

Lees je goed in en vraag een onafhankelijk adviseur om hulp

Stappenplan hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten is een belangrijke stap want een hypotheek sluit je voor langere tijd af. Een hypotheek moet kloppen, nu en in de toekomst. Hoe gaat het afsluiten van een hypotheek? Met dit stappenplan leggen we het uit.

Zo werkt het bij Obvion

Als je bij ons een hypotheek afsluit, dan loopt dat altijd via onafhankelijke hypotheekadviseurs. Dat doen we heel bewust. Een hypotheek is een complex product waarbij je geen dingen over het hoofd wilt zien. Een onafhankelijke adviseur kijkt met een objectieve blik naar welke hypotheek het beste bij jou past zonder het totaalplaatje uit het oog te verliezen. Niet alleen bij het afsluiten, maar ook tijdens de looptijd van de hypotheek.

Gebruik onze rekentool om een indicatie van je maximale hypotheek en bijbehorende maandlast te berekenen. Zo weet je ongeveer in welke prijsklasse je een huis kunt zoeken.

Bereken maximale hypotheek

In een eerste (vaak gratis) gesprek kijkt de adviseur naar jouw financiële situatie. Je krijgt een indicatie van het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Meestal vertelt de adviseur ook al iets over hypotheekvormen, over zijn hypotheekadvies en kosten.

Zoek een adviseur in de buurt

Heb je een huis gekocht? Dan is het tijd voor een uitgebreider adviesgesprek. Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke stap want een hypotheek ga je voor langere tijd aan. Een onafhankelijke adviseur brengt jouw wensen, plannen en financiën in kaart. Hij vergelijkt verschillende aanbieders en helpt je een hypotheek te kiezen. Zo krijg je een hypotheek die bij jou past.

Zoek een adviseur in de buurt

  • De adviseur vraagt namens jou een hypotheek aan. We brengen een renteaanbod uit, zodat de rente voor je vaststaat gedurende de in dat renteaanbod genoemde geldigheid. De adviseur zal dit met je delen. Een renteaanbod betekent niet dat de hypotheekaanvraag akkoord is.
  • Jouw adviseur ontvangt een overzicht van de documenten die we nodig hebben om te beoordelen of we jouw hypotheekaanvraag accepteren. Als alle opgevraagde stukken ontvangen en akkoord zijn, brengen we een bindend aanbod uit.
  • De adviseur nodigt je uit om het bindend aanbod door te spreken en te ondertekenen als je hiermee akkoord gaat. Het ondertekende bindend aanbod stuurt hij terug naar ons.


Goed om te weten
: vraagt de verkoper een waarborgsom voor het geval de verkoop onverhoopt niet doorgaat? Dan kun je ook een bankgarantie aanvragen.

Dan is bijna alles geregeld. Na ontvangst van het getekende bindend aanbod zorgen we ervoor dat de notaris alle stukken ontvangt die nodig zijn om de hypotheekakte op te maken.

Je kunt met de notaris een datum afspreken waarop je de akte komt tekenen. De notaris geeft die datum aan ons door en we zorgen dat de hypotheekgelden op die datum bij hem beschikbaar zijn.

Alles getekend bij de notaris? Proficiat, dan ben jij de nieuwe eigenaar van het huis.

Waarom een hypotheek bij Obvion