Afbeelding-financien-en-hypotheek

Wijzigt je situatie?

Kijk naar wat financieel wél kan, vaak is meer mogelijk dan je denkt.

Spaarhypotheek oversluiten

Let op! Geld lenen kost geld

Je spaarhypotheek oversluiten en profiteren van de lage hypotheekrente. Dat klinkt als een aantrekkelijke optie. Waar moet je rekening mee houden als je naar een andere geldverstrekker overstapt? En waarom kan overstappen naar Obvion interessant zijn? We leggen het je graag uit.

Hypotheek oversluiten,
wat houdt dat in?

In de korte animatie rechts leggen we in 1,5 minuut uit waar je mee te maken krijgt als je je hypotheek gaat oversluiten. Kijken maar!

Spaarhypotheek oversluiten naar Obvion. 3 goede redenen

  1. Je kunt bij Obvion je lopende spaarhypotheek voortzetten als een bankspaarhypotheek zonder gevolgen voor je hypotheekrenteaftrek. Je adviseur kan je vertellen wat dat voor jou betekent.
  2. Je kunt ervoor kiezen om de opgebouwde spaarwaarde van je lopende (bank)spaarhypotheek te gebruiken om in een lagere tariefgroep terecht te komen. Dat kan nàdat je hypotheek is gepasseerd bij de notaris. Lees meer over salderen spaarwaarde.
  3. We zijn er voor je tijdens de hele looptijd van je hypotheek. Ook als het financieel even tegenzit. We hebben allerlei services om je te helpen zo lang mogelijk in je woning te kunnen blijven. Zoals een BudgetPlanner die je helpt weer overzicht te krijgen op je uitgavenpatroon bij een tijdelijke terugval van je inkomen als je bijvoorbeeld werkloos wordt.

Hypotheekrenteaftrek bij oversluiten

Hypotheekrentaftrek-bij-oversluiten

Sinds 2013 gelden er gewijzigde regels rondom hypotheekrenteaftrek. Er is ook overgangsrecht geregeld. Als je voldoet aan de voorwaarden, hoef je geen annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek te hebben om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Goed om te weten: je hebt maximaal 30 jaar hypotheekrenteaftrek.

Goed om te weten

Oversluiten-spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek zijn de hypotheekrente en de spaarrente gelijk. Bij een lagere hypotheekrente betaal je minder rentelasten per maand. Omdat de spaarrente dan ook lager wordt, krijg je minder rente over het kapitaal dat je opbouwt om je hypotheek mee af te lossen aan het einde van de looptijd. Hierdoor zal je inleg stijgen.

Hypotheek oversluiten: kosten

Omdat je een nieuwe hypotheek gaat afsluiten, maak je kosten. Denk bijvoorbeeld aan advieskosten, taxatiekosten, notariskosten. Je nieuwe hypotheek gebruik je om de oude hypotheek af te lossen.

Boete oversluiten hypotheek

Er zijn nog meer kosten. Oversluiten hypotheek betekent dat je naar een andere geldverstrekker overstapt, bijvoorbeeld naar Obvion. Je huidige geldverstrekker gaat rente-inkomsten missen. Die betaal jij dan als vergoeding (boete). Of je een vergoeding moet betalen, hangt af van het rentepercentage van je oude hypotheek en de resterende rentevaste periode. Kijk hiervoor in de voorwaarden van je huidige hypotheek.

Spaarhypotheek oversluiten? Vraag altijd advies! 

Een adviseur kan voor je uitzoeken in hoeverre het oversluiten van je spaarhypotheek voor jou interessant kan zijn. En hoeveel je kunt besparen. Zoek snel een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.

Zoek adviseur