Heb jij al nagedacht over morgen? Obvion denkt graag met je mee.

Hypotheek voor flexwerker: de perspectiefverklaring

Met de perspectiefverklaring kunnen flexwerkers van meerdere uitzendorganisaties eerder in aanmerking komen voor een hypotheek. Zo komt dat droomhuis weer een stapje dichterbij! Lees hieronder alles over de perspectiefverklaring.

Wat houdt de perspectiefverklaring in?

Met een perspectiefverklaring vergroot je als flexwerker de kans om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Hoe dan?

  • Een perspectiefverklaring kijkt niet alleen naar het huidige inkomen van flexwerkers (zoals een werkgeversverklaring of intentieverklaring wel doen), maar ook naar het arbeidsperspectief.
  • Zo worden je opleiding, werkervaring, functie en de arbeidsmarktsituatie onder de loep genomen om na te gaan of je ook in de toekomst je verplichtingen kan nakomen.
  • Je huidige inkomen telt dan mee alsof je een vast dienstverband hebt.

Een eigen woning komt zo dichterbij voor flexwerkers, zie artikel Algemeen Dagblad.

Geïnteresseerd?

Een adviseur kan je er alles over vertellen. Of lees hieronder meer details.
Vraag advies!

afbeelding cynthia tulp

Experts aan het woord!
Lees meer details in dit
achtergrondartikel uit
vakblad Uitzendwerk
.

Waarom als flexwerker een hypotheek bij Obvion?

Of je nu een hypotheek afsluit met perspectiefverklaring of met een vast dienstverband. Iedereen krijgt bij ons dezelfde services, zoals:

  • Je ouders kunnen garant staan voor de hypotheek. Zo kunnen zij je helpen bij het kopen van een eigen huis.
  • Als je een hypotheek zonder NHG hebt, passen wij automatisch de hypotheekrente aan als je tijdens de looptijd in een lagere risicoklasse terecht komt. Wel zo handig!
  • We helpen je als het even tegenzit, bijvoorbeeld als je werkloos wordt. Met hulpmiddelen zoals RenteParkeren of een BudgetPlanner.

Voor wie is de perspectiefverklaring bedoeld?

Als medewerker van uitzendorganisaties Randstad, Tempo-Team en Yacht kom je in aanmerking voor de perspectiefverklaring.

Vanaf 1 januari 2017 geldt dit ook als je werkt bij Adecco (met labels Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison), Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Timing Uitzendteam, YoungCapital, Actief Werkt!, OTTO Work Force en Manpower. Hierbij moet:

  • je minimaal één jaar beoordeelbare werkervaring hebben én bij hen in dienst zijn.
  • de uitzendorganisatie verwachten dat je in staat bent om in de toekomst tenminste hetzelfde inkomen te behouden.

Ook mét NHG

Ja, ook met een perspectiefverklaring kun je een hypotheek mét NHG krijgen. De perspectiefverklaring krijgt namelijk steun van Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SWEW).

Hoe krijg je de perspectiefverklaring?

Je kunt de perspectiefverklaring bij je intercedent (van de hiervoor genoemde uitzendorganisaties) aanvragen als je aan de voorwaarden voldoet (zie ook de vraag: Voor wie is de perspectiefverklaring?). Onderdeel van de perspectiefverklaring is een dossiercheck en een persoonlijk gesprek met een intercedent.

Let op: de perspectiefverklaring is maar zes maanden geldig. Vraag de perspectiefverklaring dus pas aan als je echt plannen hebt om een eigen huis te kopen.

En dan?

Met de perspectiefverklaring op zak, ga je naar een onafhankelijk adviseur. Die helpt je bij het zoeken naar een geschikte hypotheekvorm en dient de aanvraag bij ons in. Vind hier een onafhankelijke adviseur bij jou in de buurt.

Zoek adviseur

Sytze kocht dankzij de perspectiefverklaring een huis. Ontdek hoe dat ging!

Tip

Weet je nog niet zeker of je een huis wilt kopen zonder dat je een vast contract hebt? Misschien helpt dit overzicht van voor- en nadelen je.

Anderen bekeken ook