Let op! Geld lenen kost geld

Met welke maatregelen kun je het meeste besparen op energiekosten? Dat kun je hier direct zien. Bedenk wel dat dit een indicatie is. Hoeveel je werkelijk bespaart is o.a. afhankelijk van jouw energieverbruik, de daadwerkelijke (subsidie en) kosten van de maatregelen en de energieprijs.

Rekenvoorbeelden voor 3 soorten woningen

Met deze drie voorbeelden krijg je een indicatie van de kosten en baten. Voor de financiering zijn we uitgegaan van een annuïteitenhypotheek van € 9.000 met een rente van 5% en een looptijd 30 jaar. De maandlasten zijn dan € 48,31. Hierbij is geen rekening gehouden met hypotheekrenteaftrek.

afbeelding-infographic-verduurzaming

Let op: Bovenstaande voorbeelden zijn berekend voor een hoekwoning /twee-onder-één-kap woning van gemiddelde omvang met 3 bewoners. Met als uitgangspunten: een HR-combiketel, geen isolatie en enkel glas. De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag, de daadwerkelijke (subsidie en) kosten van de maatregelen en je gasprijs (die op dit moment nogal schommelt). In dit voorbeeld is gerekend met een vaste gasprijs van € 1 per m3. Bron: Verbeterjehuis.nl Prijspeil: september 2022.

En nu? Isoleren, HR++ glas of…?

Welke duurzame mogelijkheden zijn er voor jouw woning? Wat kosten ze, hoe gaat de installatie én wat kun je aan energiebesparing verwachten? Het Omschakelplan (door Obvion samen met Eneco ontwikkeld) geeft je meer inzicht. Met slechts een paar klikken!

Naar het Omschakelplan