Je huis in de verkoop | 8 ultieme verkooptips

Je huis in de verkoop | 8 ultieme verkooptips

Geplaatst op 25 september 2017
leestijd 4 minuten 

Dat wil iedereen wel; hét gouden verkooprecept voor je huis. Wij selecteerden voor jou acht ultieme verkooptips. Ken jij ze al?

Iedere huizenverkoper wilt graag dat zíjn huis eruit springt. Maar hoe zorg je nu dat potentiële kopers gaan watertanden van jouw huis? Vooral als je al een ander huis op het oog hebt, maar je eigen huis nog verkocht moet worden kan er druk op de ketel zitten. Tijd voor actie!

Dé acht verkooptips die je verder helpen

Ok, een snufje geluk heb je altijd nodig als het gaat om de verkoop van je huis. Helaas heb je dat niet altijd zelf in de hand. Deze acht verkooptips wél:

 1. Kies een gunstig tijdstip voor bezichtigingen

  Plan de bezichtigingen op een rustig tijdstip qua verkeer en geluid. Rust beïnvloedt een koopbeslissing positief.
  Extra verkooptip:
  Wat dacht je van de zon? Het warme licht van de zon maakt je woonkamer of tuin nóg mooier. Vertel je makelaar wanneer jouw huis op zijn best is.

 2. Spulletjes? Plaats ze in drietallen

  Natuurlijk is je huis opgeruimd voor een bezichtiging. Vind je de verschillende accessoires gezellig, maar toch een beetje rommelig? Zet het eens bij elkaar in een groepje van drie. Dan vormt het meer een geheel.
  Extra verkooptip:
  Houd je toiletspullen en keukengerei zoveel mogelijk uit zicht, en vergeet ook niet om de prullenbakken leeg te maken. Zo oogt je huis lekker opgeruimd.

 3. Voeg wat kleur toe aan je voortuin

  Plaats enkele potten met wat kleurrijke planten in je voortuin.  Dat ziet er lekker vrolijk uit!
  Extra verkooptip: Maak je eigen tuin en die van je buren onkruidvrij. Jij woont toch ook graag naast buren die hun huis en tuin netjes verzorgen?

 4. Hallo online wereld, attention please

  Het merendeel van de huizenzoekers begint hun zoektocht via online huizensites. Dus ‘be there’! Maar let op: aanwezig zijn is makkelijk, opvallen niet. Zorg daarom dat je zoveel mogelijk varieert in de vorm van informatie. Een sprekende tekst en stylische foto’s: zeker doen! Maar trek het breder dan dat: voeg een duidelijke plattegrond toe, maak een 360° foto en film een heuse virtuele tour door je huis. Of wat dacht je van een timelapse? Een unieke manier om je huis de hele dag te laten zien, met alle charmes van dagdelen. Het zonnetje in de ochtend in de voortuin, de mooie lichtinval gedurende de dag en de sunset in de tuin met een knapperend vuurtje aan. Watertand je al? Goed zo! En er is nog een extra bonus. Verschillende huizensites waarderen je advertentie meer door deze extra informatievormen. Met als gevolg: een hogere positie in de zoekresultaten. Yes!
  Extra verkooptip: deel je huis ook via Facebook met een leuke persoonlijke noot erbij en spoor je vrienden aan hetzelfde te doen. Zo wordt je advertentie razendsnel verspreid en het is nog gratis ook.

 5. Laat kopers proeven tijdens Open Huizen Dag

  Een Open Huizen Dag is een laagdrempelige manier om kopers te laten proeven aan je woning. Een afspraak is niet nodig, ze kunnen gewoon komen. De NVM organiseert deze dag twee keer per jaar. Naar eigen zeggen worden huizen die meedoen aan deze dag sneller verkocht.
  Extra verkooptip:
  De traditionele appeltaart mag niet ontbreken op deze dag. Hoe leuk is het als je ontvangen wordt met een lekker bakje koffie en een stuk geurende appeltaart. Dan voel jij je toch ook thuis?

 6. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

  Een eenvoudig foefje om de (woon)kamer groter te laten ogen is simpel: gebruik een spiegel. Geen mini variant uiteraard, maar eentje met body. Lekker nonchalant tegen te muur plaatsen met een mooie plant ernaast en het is ook nog een heuse eyecatcher.
  Extra verkooptip: een fris huis verkoopt beter. Zuig wat waspoeder op en je huis ruikt super fris. Ook een verse bos bloemen op tafel geeft een fris en opgeruimd gevoel.

 7. Groen verkoopt: vergeet je energielabel niet

  Als verkoper ben je verplicht een energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Je loopt zelfs risico op een boete van ongeveer €400 als je dat niet doet. Een energielabel kun je eenvoudig online aanvragen.
  Extra verkooptip:
  Heeft je huis een groen label? Vermeld dit dan ook altijd in je advertentie. Dat kan werken als een extra verkooptrigger: hoe groener, hoe goedkoper. 

 8. Pak die telefoon!

  Verkoop je je huis zonder makelaar? Schroom dan niet en pak die telefoon als je binnen een week nog niks gehoord hebt. Misschien twijfelen ze nog over iets dat je kunt weerleggen. Of kun je ze aansporen om nog een keertje met familie te komen kijken, waarbij je ze vrij laat rondsnuffelen en jezelf op de achtergrond houdt. Maar ook als ze dat niet willen, kan het voor jou interessante inzichten opleveren. Wat sprak hun niet aan? Misschien kun je er nog wat aan veranderen. Kortom: bellen maar!
  Extra verkooptip:
  Met de foto’s van je huis wil je knallen. Het is immers een eerste indruk van je stulpje. Maar zorg wel dat ze realistisch blijven. Het kan beter meevallen dan tegenvallen. Dus stylish beeld: ja! Groothoek lens gebruiken: nee!

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.