Checklist Open Huizen Dag

Checklist Open Huizen Dag

Geplaatst op 29 maart 2018
leestijd 2 minuten 

Binnenkort is het weer NVM Open Huizen Dag. Met onze handige Checklist Open Huizen Dag kom je goed voor de dag én zie je niks over het hoofd. Downloaden maar!

Download de checklist via onderstaande button, print ‘m uit en neem hem zaterdag mee. Vergeet ook je mobieltje of een fototoestel niet! Zo blijft het beeld van de huizen die je bezoekt beter hangen als je daarna weer thuis bent.

CHECKLIST OPEN HUIZEN DAG

Uitstippelen die route

Checklist in the pocket? Met deze 4 Funda-tips is je route zo uitgestippeld:

 1. Zoom in op Open Huizen Dag deelnemers

  Op Funda kun je met een druk op de knop alle huizen van de NVM-makelaars bekijken die meedoen aan de Open Huizen Dag. Hierna kun je verder gaan filteren op bijvoorbeeld nieuwbouw of bestaande bouw, prijs, provincie en aantal kamers. Of nog dieper: een selectie op energielabel.

 2. Maak een wishlist

  Als je een Funda- account aanmaakt kun je je favoriete huizen ‘bewaren’ (door te klikken op hartje rechtsboven op de huizenfoto) waardoor je snel een lijstje met interessante woningen kunt maken. Met dit lijstje bij de hand hup je zaterdag snel van het ene naar het andere huis.

 3. Bekijk de buurt

  Een zoektocht naar een nieuw huis gaat verder dan alleen de woning. Ook de buurt moet aansluiten op je wensen. Funda heeft het je gemakkelijk gemaakt door Google Streetview te integreren. Ga naar het kaartje onderaan de pagina, kies tabblad Streetview et voila: snuffel al eens rond in de buurt.

 4. Controleer de zon

  Ben je op zoek naar een huis met een tuin? Dan wil je uiteraard ook weten hoe het zit met het zonnetje in je tuin. Natuurlijk ga je de boel bezichtigen, maar je kunt ook alvast online checken hoe het staat met de zon vs schaduw.

En psssst: met deze 5 tips houd jij je hoofd koel tijdens het bezichtigen. 

Het perfecte huis gevonden tijdens deze Open Huizen Dag? Dan is het slim om alvast te kijken wat je maximaal kunt lenen.

BEREKEN JE MAXIMALE HYPOTHEEK

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.