Buiten wonen: past het platteland bij jou?

Buiten wonen: past het platteland bij jou?

Geplaatst op 11 april 2017
leestijd 3 minuten 

Buiten wonen, het lijkt zo idyllisch… Het is er lekker rustig en je hebt nog veel ruimte. Maar past het platteland wel bij jou? Wij zetten de plussen en minnen voor je op een rij.

Buiten wonen: de plussen

+Veel ruimte

Als je buiten woont heb je lekker veel ruimte om je heen. Daar kun je eindeloos van genieten. En je kinderen ook. Zij kunnen bijvoorbeeld buiten spelen in alle vrijheid. Ze stappen de deur uit en het avontuur kan beginnen.

+Genieten van de natuur

Je woont middenin het groen. En in de frisse buitenlucht. Je hoort de vogeltjes fluiten en ziet ze nestjes bouwen, terwijl je zelf lekker in de tuin zit. Daar word je toch weer helemaal zen van?

+Heerlijk rustig

Het is net vakantie, zo relaxed. Geen stress, geen gehaast. En geen wachtrij aan de kassa van de supermarkt. Er is sowieso weinig rumoer, weinig bedrijvigheid en weinig verkeer. En dus ook geen files en stoplichten. Maar wel altijd een parkeerplekje. Zonder dat je daarvoor moet betalen.

+Wel buren, maar niet te dichtbij

Je hebt ze wel: buren. En maar goed ook voor als het nodig is. Maar ze wonen op afstand. Je hebt dus geen last van ze. En zij niet van jou. De muziek kan dus best wel eens wat harder, en van een feestje hebben de buren ook niet zo snel last. Daarbij is de sfeer vaak gemoedelijker dan in de stad. Sociale controle is vanzelfsprekend en vaak houden je buren graag een een oogje in het zeil als je even weg bent. En een keer je make-up vergeten of een bad-hair day? Nou en! Wie ziet dat überhaupt?

Buiten wonen: de minnen

-Langere reistijd

Alles is ver. Familie, vrienden, werk, school, winkels, restaurant, de sportclub. Bijna overal heb je de auto voor nodig. Even lekker het terras op met een vriendin zit er niet meer in, zeker niet op de fiets. Ga je toch veel op pad? Dan wordt je auto bijna je tweede thuis.

-Minder vermaak

Nee, veel entertainment of cultuur is er niet. Geen bioscoop, theater of museum. Voor een beetje vermaak moet je zelf zorgen. Om je heen gebeurt er maar weinig. Bovendien, als je eens een keertje lekker uit eten wil is de keuze maar beperkt.

-Meer onderhoud

De huizen op het platteland zijn vaak groot en vrijstaand. En er zit veel grond bij. Daardoor ben je langer bezig met onderhoud. Van je tuin bijvoorbeeld.

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.