Kosten verhuizing | 5 tips om de kosten te drukken

Kosten verhuizing | 5 tips om de kosten te drukken

Geplaatst op 26 maart 2018
leestijd 2 minuten 

Kosten verhuizing, daar zit je niet echt op te wachten. Maar om nou alles zelf te doen, dat schiet ook niet op. Deze tips helpen in je keuze en drukken de kosten. Kijk, now we are talking!

Rinkeldekinkel, kaboem. Nee hè, dat waren de antieke portglaasjes van oma. Hé, heb je die kast nu nog niet uit elkaar? Allemachtig, wat een gedoe zo’n verhuizing. Je bent geneigd om bij voorbaat al een professionele verhuizer in te schakelen. Maar je kunt je geld wel beter besteden. Aan een knappe tweezitsbank bijvoorbeeld of nieuwe gordijnen. Vind jij dat ook? Lees dan zeker verder.

Kosten verhuizing | 5 tips voor de knip

Met onderstaande tips kun je beter afwegen of je zelf aan de slag gaat, of toch liever de verhuizer aan het werk ziet. En je kunt ook nog geld besparen. ’t Moet wel leuk blijven namelijk!

Tip 1: Zelf verhuizen goedkoop? Dat valt te bezien

Zelf verhuizen de allergoedkoopste optie? Hm, dat is maar ten dele waar. Want heb je al uitgerekend hoeveel tijd je kwijt bent aan het inpakken, demonteren en monteren van de kasten en bedden, het huren van verhuisdekens, dozen, een gevellift en de verhuisbus? Met een beetje pech ben je zo drie, vier dagen bezig. Prima als je toch niets anders hebt te doen, maar vrije dagen opnemen kost ook geld, nog afgezien van de huurkosten. Vraag in elk geval bij je werkgever na of er een verhuisvergoeding bestaat. Dat scheelt.

Tip 2: Erkende verhuizer: goed verzekerd

Dapper begin je met inpakken. Speelgoed, bestek, boeken, kleding. So far so good. Tot je bij de Friese staartklok, de piano en de verzameling porselein bent aangekomen. Zelf verhuizen is dan geen optie meer. Ja, het kan natuurlijk wel. Maar pas op: je bent niet verzekerd als iemand per ongeluk de piano te vroeg loslaat. Met een erkende verhuizer loop je een minimaal risico én ben je goed verzekerd mocht er onverhoopt toch iets misgaan.

Een eenvoudige verhuizing, bijvoorbeeld vanuit een appartement, kost circa € 400,- tot € 575,- Wel zelf inpakken. Spullen inpakken: € 35,- tot € 40,- per uur. Piano verhuizen: circa € 200,- tot € 350,-

Tip 3: Kosten verhuizing: vraag meerdere offertes aan

Je beste vriend, je schoonmoeder, de toekomstige buurman op je nieuwe woonadres: allemaal hebben ze wel zin om een dagje solidair de handen uit de mouwen te steken. Ha, dat zal best. Maar wedden dat op de grote dag zelf je gabber afbelt wegens een spontane neusverkoudheid, schoonmama ‘per ongeluk’ een foutje in haar agenda heeft gemaakt en die buurman een rare snuiter met twee linkerhanden is. Laat maarrrr! Wil je stressvrij verhuizen, schakel dan een verhuisbedrijf in. Vraag meerdere offertes aan, want de prijzen kunnen onderling, en per regio, flink verschillen.

Een snelle, efficiënte verhuizing met twee verhuizers en spullen laten inpakken: circa € 800,- tot € 1.000,-

Tip 4: Verhuizen: doordeweeks it is!

Een verhuizing kost dus gemiddeld tussen de € 400,- en de € 1.800,-, afhankelijk van het aantal spullen, je persoonlijke verhuiswensen en de te overbruggen afstand. Wil je de kosten van de verhuizing nog verder omlaag brengen, haal dan eerst goed de bezem door je huisraad. Wat niet meegaat, wordt vaak gratis door de kringloopwinkel of gemeente opgehaald. Wil je de verhuiskosten nog verder drukken? Kies dan voor een doordeweekse verhuisdag en niet voor een zaterdag of zondag.

Bonustip: Verhuis je van een koopwoning naar een huurwoning. Vergeet dan niet deze geldzaken te checken.

Hebben! 

Met deze complete verhuischecklist vergeet je niets:

VERHUISCHECKLIST

Marina Heij
Marina Heij

Freelancer Marina bekijkt woonvragen vanuit hart én hoofd en helpt jou op die manier weloverwogen woonkeuzes maken.