Van ballenbak tot Yurt: extreme woondromen!

Van ballenbak tot Yurt: extreme woondromen!

Geplaatst op 29 november 2016
leestijd 2 minuten 

Tijd om je huis opnieuw in te richten! Van ballenbak tot Yurt, laat je inspireren door deze 6 extreme woondromen.Wat dacht je van een ballenbak in je woonkamer. Of wonen in een doorzichtig huis? Met een glijbaan misschien? En ja: je kan ook gewoon de bank verschuiven of kiezen voor een verticale tuin. Maar willen we diep van binnen niet allemaal een keertje los? Van ballenbak tot Yurt, laat je inspireren door deze 6 extreme woondromen.

 1. Ballenbak
  We noemden hem al: de ballenbak. Dé oplossing voor vele problemen. Staat tante Jannie onverwachts op je stoep? Verstop je tussen je gekleurde vrienden. Rommel? Ziet geen mens onder die berg ballen. En je hoeft niet meer te vrezen voor die winterdepressie. De uitdrukking ‘zo blij als een kind’ is bedacht toen iemand in een ballenbak zat. Echt waar.
 2. Glijbaan
  Trappen zijn zó 2015. Een glijbaan in huis is veel leuker en efficiënter. Je bent zo veel sneller in de keuken of badkamer of kelder of… Als je de tunnel ook nog eens voorziet van twinkelende led lichtjes is de pret helemaal compleet. Een tip: zorg voor een zachte landing. En dit is niet de manier om iemand koffie te brengen!
 3. Wonen in een ondergronds huis
  Zonder ramen of daglicht. Klinkt heel ongezellig maar het is dit gezin goed gelukt! Wij vragen ons alleen af hoe je veilig die trap afklimt met 2 volle boodschappentassen.
 4. Wonen in een doorzichtig huis
  In een rustige buurt in Tokyo staat een huis waarvan alle muren en plafonds vervangen zijn door glas. Het is ontworpen door Sou Fujimoto architects en heeft metalen frames, verplaatsbare trappen en een geïntegreerde parkeerplaats. Voor degenen die niet hechten aan hun privacy.
 5. Wonen in een vuilniscontainer
  Ja. Echt. En nog luxe ook. Deze vuilniscontainer is een woning met keuken, toilet, opslagruimte, slaapkamers en dakterras. Hoe? Kijk even mee Dus mocht je schoonmoeder nog een huis zoeken 😉
 6. Wonen in een yurt
  Na bovenstaande voorbeelden lijkt dit bijna normaal maar schijn bedriegt. Een Yurt is een ronde nomadetent afkomstig uit Mongolië. Je hebt ongeveer 6,5 meter doorsnede om in te slapen, koken, leven etc. In Nederland wonen zo’n 100 mensen in een Yurt. Sommige hebben stromend (koud) water en WiFi. Anderen doen het met nog minder.

Zoals je leest, het kan allemaal! Maar er is natuurlijk niks mis met ‘gewoon’ je schilderijen verhangen of een muur in een ander kleurtje verven. Als jij er maar blij van wordt.
Je laten inspireren door ‘gewone’ woondromen kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld het verhaal van Marleen die met haar gezin een bouwval kocht om daar in twee jaar hun droomwoning van te maken.

Sarah van Dee
Sarah van Dee

Freelancer Sarah vertaalt lastige (financiële) stof in heldere en inspirerende artikelen en is niet vies van een beetje humor.