Droomhuizen switch

Droomhuizen switch

Geplaatst op 10 augustus 2016
leestijd 3 minuten 

Droomhuizen switch? Klinkt als een filmscript maar dit stel overkwam het echt. Ze raakten opnieuw óver-de-oren-huizenverliefd in dezelfde wijk!

Oké, je woont in een jaren 30-huis en hebt eigenlijk niks te klagen. Je bent niet op zoek naar een andere woning. Maar dan gebeurt het. Om de hoek in je eigen wijk bij die ene prachtige woning prijkt ineens een ‘te koop-bord’ in de tuin. Oef, dan begint het toch wel heel erg te kriebelen. Wat zou jij doen? Het stel Joost (45) en Sandra (48) wist het wel: dat wordt verhuizen. Ze nemen je graag mee in hun eigen ‘filmscript’. Hoe pakten ze de droomhuizen switch aan? En welke stijlkeuzes kregen ze voor de voeten?

De droomhuizen switch: waar begin je?  

Joost is al een aantal jaren zelfstandig ondernemer. Hij merkte dat het zelfstandig ondernemerschap en het krijgen van een hypotheek elkaar weleens in de weg zaten. Kun je dan wel een hypotheek krijgen? Joost tipt daarom: “Voordat er een bod kan worden uitgebracht is het daarom goed om de eigen financiële situatie goed in beeld te brengen. Ik deed dat via een financieel adviseur. Die heeft immers de expertise in huis om dit overzichtelijk te krijgen. Als het plaatje compleet is, dan is het een kwestie van rekenen. Gaat het passen?” Joost en Sandra krijgen goed nieuws: ze kunnen deze woning makkelijk aanschaffen. Voor de zekerheid wordt ook nog even een bouwkundig rapport opgemaakt. Die laat zien dat de bouwkundige staat van de woning goed is. Dat geeft een goed gevoel. Joost en Sandra besluiten snel een bod uit te brengen, want er zijn meerdere geïnteresseerden. En met succes: hun bod wordt meteen geaccepteerd. Feest! “Dan gaat alles in sneltreinvaart vooruit”, zegt een enthousiaste Sandra. Ook de financiering is al snel rond. Voorwaarde is wel, dat ze de oude woning moeten verkopen. En dat lukt. Binnen 1,5 week nog wel. “Het lijkt wel een sprookje. En je schiet ook meteen in de decoratie-modus. Hoe willen we dat onze nieuwe stekkie eruit komt te zien? Gaan we voor oud of nieuw?”.

Ensuite deuren en andere karakteristieke kenmerken

Het droomhuis zit vol karakteristieke kenmerken: van ensuite deuren tot hoge plafonds. Bij binnenkomst wordt je al verrast door de enorme trapopgang die een mooie lichtinval creëert. Het stel vindt het belangrijk dat het karakter behouden blijft, maar qua inrichting mag er best worden geëxperimenteerd met stijlen. Voor iedereen is er een eigen plekje. De kinderen gaan helemaal boven op zolder wonen met een eigen badkamer. Joost en Sandra nemen hun intrek op de eerste verdieping. Daar krijgt Joost ook een eigen kantoorruimte. Dus comfort voor iedereen.

Inspiratie woonkamer

De inspiratie voor de woonkamer en de hele inrichting haalt Sandra uit het Scandinavië. Sandra: “Voor wat betreft de inrichting ga ik wel helemaal los. Er komt een nieuwe haard en alles krijgt een Scandinavische uitstraling. Veel wit, gecombineerd met zwarte elementen en blank hout. Natuurlijke materialen, gecombineerd met moderne strakke design elementen zoals lampen en stoelen. Daar word ik helemaal blij van”. Joost sluit zich hier helemaal bij aan, maar benadrukt nog wel: “Het wordt wel echt óns huis, met veel persoonlijke beelden.”

Binnenkort ontvangt het stel en hun kids de sleutel en kunnen ze aan de slag! We zijn erg benieuwd en wensen hun veel (klus)plezier!

Redactieteam
Redactieteam

Het team geeft je handige tips, vinklijstjes of schetst bijzondere woonverhalen zodat jouw woonstap soepeltjes verloopt.